Valg til Aalborg Ungebyråd
2020-2021

VALGET ER ÅBENT 

 

Giv din stemme til den kandidat som du mener skal repræsentere dig i 2020-2021.

Valget kører til den 28. september kl. 12.00, hvorefter det nyvalgte Aalborg Ungebyråd vil blive præsenteret på Ungekongres 2020, fredag den 29. september. 

 

Sådan stemmer du

I år kan 6–18 årige give sin stemme.

 

  1. Find din kandidat herunder.
  2. Når du er sikker på hvem du vil stemme på skal du huske navnet.
  3. Klik på  STEM HER
  4. Du bliver sendt videre til valg-appen.
  5. Her skal du logge ind med dit UNI•Login, NemID eller CPR-nummer.

UngAalborg og Aalborg Kommune passer altid godt på dine data!

Når du sender din stemme, erstattes dit CPR-nummer med et vilkårligt ID som ikke på noget tidspunkt kædes sammen med dine persondata. Din stemme er derfor også absolut anonym og vil aldrig kunne spores tilbage til dig.

Kandidaterne 2020

Klik på billedet og find den kandidat som du synes repræsenterer dig bedst.

Kandidaterne er opstillet i tilfældig rækkefølge.

Pernille Rostgaard Sørensen

Navn: Pernille Rostgaard Sørensen
Klasse: 7b
Skole: Svenstrup Skole

Jeg synes det er vigtigt med børn og unges mentale sundhed. Har man ikke et godt helbred, har man det ikke godt. Det gælder både i skolen og i fritiden.

Jeg vil arbejde for miljøet på skolerne bliver bedre, fx synes jeg at en god skolestart er vigtig. Det kunne være godt med flere voksne i de mindre klasser. Man kan også gøre meget for miljøet på skolerne ved at indføre venskabsklasser og lade de store og små elever arbejde meget mere sammen end de gør i dag. Vi kan nemlig lære meget af hinanden.

Jeg brænder også for at de fysiske rammer på skolerne skal være gode. Det er især vigtigt at de mindre elever har lyst til at være på skolen.
Klassefællesskaber er meget vigtige og jeg synes det styrker fællesskabet, når undervisningen foregår udenfor skolens rammer – så mere undervisningen væk fra klasselokalet.

Tak.

Lærke Hjorth Rasmussen

Navn: Lærke Hjorth Rasmussen
Klasse: 8. klasse
Skole: Frejlev Skole

Jeg ville gerne stille op i Aalborg Ungebyråd, fordi jeg gerne ville have, man har mere fokus på ordblinde i folkeskolen, da jeg ikke føler, der er så meget fokus på det lige nu.

Samtidig ønsker jeg bedre forhold på skolens faciliteter – fx bedre toiletter samt flere aktiviteter i Aalborg for alle både store som små, drenge og piger. Desuden ønsker jeg mere fokus på mobning og hvordan man kan behandle det på skolerne.

Sidst men ikke mindst ønsker jeg en bedre seksualundervisning, da jeg føler, at denne er utilstrækkelig.

Liva Aarup

Navn: Liva Aarup
Skole: Frejlev Skole

Jeg vil kæmpe for, at børn får en bedre trivsel i skolen. For hvis ikke man trives godt i skolen, kan det være svært, at fokusere på skolearbejdet, og det kan også komme til at fylde meget i hverdagen.

Jeg vil også kæmpe for, at undervisningen bliver så god som muligt. Det kan være at koncentrere sig i skolen, hvis undervisningen bliver for kedelig. Det kan for eksempel være, at læreren bare står og plaprer løs i en hel time. Og hvis man synes, at undervisningen er kedeligt, får man som regel ikke lige så meget ud af den, som man ville gøre, hvis det nu var spændende. Så der kunne man jo for eksempel sætte nogle flere opgaver ind, eller lade eleverne snakke sammen, om det der lige blevet gennemgået, så man lige får en kort pause, hvor man alligevel får rapporteret, hvad der er sket i timen. Man kunne også bruge lidt humor, og måske bruge nogle af eleverne som eksempler, så de indgår mere i undervisningen.

Jeg vil også kæmpe for, at skolerne får nogle gode udendørs områder, hvor der er lidt at lave for alle aldre. For det er vigtigt, at alle har noget at lave, og at alle har noget at være sammen om.

Jeg vil kæmpe for at få en dag i skolen, hvor man lære om ligestilling. Det skal være en dag for alle der går i folkeskolen hvor man går i dybden med ligestilling. Jeg syntes, at det er vigtigt, at vi alle lære fra en ung alder, at vi alle er lige gode, og at vi alle har forskellige kompetencer.

Frederik Lykke Johansen

Navn: Frederik Lykke Johansen
Klasse: 7. klasse
Skole: Tornhøjskole

Jeg vil tage alt med til Ungebyrådet. Mest af alt vil jeg kæmpe for, at alle har det godt.

Jeg vil gøre alt for, at alle er glade, om så det er kortere skoledage eller nyt i samfundet, det er op til jer. Jeg vil tage alt med til Ungebyrådet. Mest af alt vil jeg kæmpe for, at alle har det godt, og samfundet står som det skal i kære Aalborg.

Aya Kristine Svanholm Pedersen

Navn: Aya Kristine Svanholm Pedersen
Klasse: 9. klasse
Skole: Nr. Uttrup skole

Som kandidat i Aalborg Ungebyråd vil jeg bl.a. kæmpe for, at jeg gerne vil øge unges muligheder og medindflydelse i Aalborg.

Hej mit navn er Aya. Jeg har i mange år tænkt og håbet på, at jeg en dag ville være med til noget større og være med til at gøre en forskel for Aalborg, som jeg er opvokset i. Siden 5. klasse har jeg været en del af elevrådet på min skole, og her de sidste to år er jeg blevet valgt til at være elevrådsformand. Det er en stor ære at være elevrådsformand, og jeg er utrolig glad for den rolle, og der følger mange spændende men også udfordrende opgaver med til jobbet som formand.
I min tid som formand har jeg været med til at tage mange vigtige beslutninger som fx inventar og indretning af skolens læringsmiljøer, sund kost i skolens kantine og er nu i gang med at forme og indrette den nye skolegård på min skole.
En af de grunde til, at jeg gerne vil være med i Aalborg Ungebyråd e, at jeg vil gerne være med til at have indflydelse på beslutninger både de meget vigtige og de vigtige. Jeg er en meget pligtopfyldende pige, og jeg ved, hvad jeg vil, og hvad jeg snakker om. Hvad jeg vil kæmpe for som kandidat i Aalborg Ungebyråd er bl.a. at jeg gerne vil øge unges muligheder og medindflydelse i Aalborg.

Lejla Huremovic

Navn: Lejla Huremovic
Klasse: 8. klasse
Skole: Herningsvejens skole

Jeg vil arbejde hårdt i Ungebyrådet for at sætte sport, musik og kultur højt på dagsorden. Jeg er klar over, hvor meget kunst betyder for unge i dag, og hvordan det forbinder alle mennesker uanset kultur eller andre baggrund.

Alle har ret til at udvikle deres egen identitet og trives godt – både fysisk og mentalt – i det demokratiske samfund.

Mit mål som kandidat i Aalborg Ungebyråd er at gøre en forskel for unges mentale og fysiske sundhed. God mental og fysisk sundhed er vital for at børn og unge trives socialt og fagligt, og det er hjørnestenen i at give alle mulighed for at udvikle sig. Jeg tror på, at trygge rammer, hvor man har mulighed for at være og udtrykke den, man er – både med hensyn til sin egen identitet og kultur.

Børn og unge skal kende deres egne rettigheder og respektere andres, er det vigtigt for mig, og derfor er jeg bl.a. også aktiv i min skoles UNICEF Rettighedsråd.

Jeg vil arbejde hårdt i Ungebyrådet for at sætte sport, musik og kultur højt på dagsorden. Jeg er klar over, hvor meget kunst betyder for unge i dag, og hvordan det forbinder alle mennesker uanset kultur eller andre baggrund. Jeg elsker selv sport og musik. Jeg er meget aktiv i min fritid og har spiller musik på talent niveau i flere år, derfor ved jeg af egen erfaring, hvor stor en forskel den kan gøre. Jeg synes, at alle skal have mulighed for at udtrykke sig gennem kunst, og at der skal være rigere mulighed for det.

Sara Aaby Tvilling Larsen

Navn: Sara Aaby Tvilling Larsen
Klasse: 8. klasse
Skole: Sønderbroskolen

Vi lever efterhånden i et samfund, hvor flere og flere kæmper med deres mentale helbred, men ikke er klar over, hvilke muligheder der er for at få hjælp. Det vil jeg ændre.

Jeg hedder Sara Aaby Tvilling Larsen og noget af det, som er vigtig for mig, er at mindske tabuet om psykiske lidelser.
Vi lever efterhånden i et samfund, hvor flere og flere kæmper med deres mentale helbred, men ikke er klar over, hvilke muligheder der er for at få hjælp. Det vil jeg ændre. Alle ligegyldigt alder, problem og baggrund, skal vide, hvilke muligheder de har.

Udover mental helbred er noget andet, som jeg gerne vil lægge fokus på, klimaet.
I tænker måske “Nu igen…”
– Men der er en grund til, at vi er så mange, der bringer det op. Vi bliver nødt til at være den generation, der sørger for, at der også er en jord og et sted at leve til de næste.

Hvis du stemmer på mig, vil jeg gøre alt i min magt for både at få udbredt viden om mentalt helbred og få gjort os alle mere klimabevidste.

Mathilde Sindbjerg-Larsen

Navn: Mathilde Sindbjerg-Larsen
Klasse: 7. klasse
Skole: Vesterkærets skole

Jeg har også et ønske om, at kønsopdeling og såkaldte “pigeting” og “drengeting” bliver destrueret, da man hurtigt bliver sat i bås pga. sit køn og ikke sin personlighed, hvilket jeg synes er ekstremt ærgerligt.

Hej, jeg er Mathilde Sindbjerg-Larsen og jeg er 13 år. Jeg bor i Vestbyen her i Aalborg og ville elske at være en del af Aalborg Ungebyråd, da jeg har mange meninger og stærke holdninger.

Jeg vil gerne sætte et større fokus på hyggeracisme/racisme. Hyggeracisme er et problem jeg ser nærmest dagligt og bliver set på som “dansk humor”, hvilket er et totalt latterligt argument for at sige nedladende ting om en person med anden etnisk baggrund end dansk.
Jeg har også et ønske om, at kønsopdeling og såkaldte “pigeting” og “drengeting” bliver destrueret, da man hurtigt bliver sat i bås pga. sit køn og ikke sin personlighed, hvilket jeg synes er ekstremt ærgerligt.

Jeg håber, I vil have mig med.

Esther Nielsen

Navn: Esther Nielsen
Klasse: 1.G.
Skole: Hasseris Gymnasium og IB

Jeg går ind for mere bevægelse i skolen og ens fritid. Såvel som at se en ændring i andres negative syn på bæredygtighed og ændre det til en mere positiv tankegang.

Hej Jeg hedder Esther og er snart 17 år. Jeg er lige begyndt på Hasseris Gymnasium i PreIB. I min fritid spiller jeg badminton med min familie og volleyball på gymnasiet.
I 9. klasse var jeg med i Ungebyrådet, efterfulgt af et år på udveksling i USA. Nu hvor jeg er tilbage, vil jeg gerne være en del af Ungebyrådet igen.

Jeg går ind for mere bevægelse i skolen og ens fritid. Såvel som at se en ændring i andres negative syn på bæredygtighed og ændre det til en mere positiv tankegang. Men samlet set er det vigtigt for mig, at vi taler på vegne af resten af de unge uden for Ungebyrådet.

Camille Lili Sloth Jones

Navn: Camille Lili Sloth Jones
Klasse: 9. klasse
Skole: Vejgaard Østre skole

Jeg vil gerne være de unges talerør, da jeg synes det er vigtigt, at os i Ungebyrådet ikke kun taler for os selv, men også sørger for at tale på andre unges vegne, så alle bliver hørt.

Hej, mit navn er Camille, også kendt som Jones.

Jeg går i 9 klasse på Vejgaard Østre skole og bliver for det meste beskrevet som en glad og energifyldt pige, som ikke er bange for at sige sin mening.
Jeg har siddet i Aalborg Ungebyrådet siden 2018, og går nu ind i min tredje valgperiode.
Jeg er ret god, og interessere mig meget for de sociale medier, og elsker at sidde og nørde med det.
Så jeg har dette år stået for en stor del af de sociale medier, og har redigeret vores vlogs og videoer på ungebyrådets instagram.

Jeg vil gerne være de unges talerør, da jeg synes det er vigtigt, at os i Ungebyrådet ikke kun taler for os selv, men også sørger for at tale på andre unges vegne, så alle bliver hørt.

Derfor har jeg det sidste år også arbejdet med at gøre Aalborg Kommune til en børnevenlig kommune.

Anna Elise Jensen

Navn: Anna Elise Jensen
Klasse: 7. klasse
Skole: Vesterkærets skole

Jeg vil gerne arbejde for, at skolen er et trygt og godt sted for alle børn og unge. Der er mange, der kæmper med stress og angst i skolen, eller ikke er en del af fællesskabet. Det kan vi godt gøre bedre.

Jeg hedder Anna Elise Jensen og jeg er 13 år gammel. I min fritid spiller jeg fodbold i Aalborg Freja og går til billedkunst på Kulturskolen. Jeg stiller op i Ungebyrådet, fordi jeg gerne vil give udtryk for mine holdninger og få indflydelse på ungdomsmiljøet i Aalborg. Jeg synes, at Aalborg skal være et godt sted at være ung. Jeg vil have mit fokus på ligestilling mellem kønnene og racisme. Jeg synes, det er nogle rigtig vigtige emner at tale om. Her i Danmark har vi stadig ikke ligestilling mellem kønnene. Jeg går selv i en skole, hvor hyggeracisme og kvinde-nedladende ord bliver brugt på daglig basis.

Samtidig vil jeg gerne arbejde for, at skolen er et trygt og godt sted for alle børn og unge. Der er mange, der kæmper med stress og angst i skolen, eller ikke er en del af fællesskabet. Det kan vi godt gøre bedre. Jeg tror, at Ungebyrådet vil være et godt sted for mig, fordi jeg her kan få finpudset mine meninger og lære nye spændende folk fra min egen generation at kende.

Liv Harbo Christiansen

Navn: Liv Harbo Christiansen
Klasse: 2.G.
Skole: Aalborghus Gymnasium

Jeg vil hjælpe til at udvide Aalborg Ungebyråds platform og skabe en bedre by for Aalborgs unge.

Adnan Huremovic

Navn: Adnan Huremovic
Klasse: 8. klasse
Skole: Herningvejens skole

Jeg vil prøve at bringe sundhed, kultur, sport og rettigheder op til diskussion, så alle skoler kan tilbyde muligheder til alle børn og unge. På den måde tror jeg på, at det vil give god mental trivsel samt et sundt fysisk miljø.

Rettigheder og demokrati betyder meget for mig. Derfor har jeg har været med fra starten, til at lave Herningvej skole til en UNICEF Rettighedsskole. Derfra var jeg to år i

Rettighedsrådet og flere år i elevrådet, hvor jeg stadig er aktiv. Det var meget vigtigt for mig, at få børnene til at vide om deres rettigheder. Jeg tror på, at når de kender deres rettigheder, vil de trives bedre og respektere andre. Det er noget jeg brænder for. Så derfor har jeg valgt at stille op til Ungebyrådet for at gøre en forskel. Via Ungebyrådet, vil jeg arbejde med skolerne inden for Aalborg Kommune, så alle skoler kan bliver UNICEF Rettighedsskoler.
Jeg synes, at alle børn og unge skal kunne få lov og mulighed til at deltage i kultur- og sportsaktiviteter. Jeg spiller selv musik på talentniveau og er medlem af forskellige foreninger, bl.a. idrætsforeninger. Jeg vil gøre mit bedste for at få alle til at have mulighed til at deltage aktivt, både i kultur- og sportsaktiviteter.

Jeg vil prøve at bringe sundhed, kultur, sport og rettigheder op til diskussion, så alle skoler kan tilbyde muligheder til alle børn og unge. På den måde tror jeg på, at det vil give god mental trivsel samt et sundt fysisk miljø.

Axel Aaes Christensen

Navn: Axel Aaes Christensen
Klasse: 2.G.
Skole: Nørresundby Gymnasium

Vi skal lige have hånd i hanke med at få brugt den magt, vi er i besiddelse af, så vi faktisk får udrettet noget! Vi skal have gjort ungdomskulturen i Aalborg til noget større og mere dominerende!

Davs, Axel her!

Lige lidt hurtig info om mig:
17 år, og går i 2g på Nørresundby Gymnasium & HF.
Jeg har siddet i Aalborg Ungebyråd de 2 forrige år, derudover sidder jeg også pt i Regionalbestyrelsen Nord, i Danske gymnasieelevers Sammenslutning, og så er jeg også formand for vores eget elevråd på gymnasiet. Jeg var blandt andet også formand for Aalborg Elevsammenslutning, da jeg gik i 9. klasse. Erfaring er der i hvert fald nok at hive fat i.

Jeg er en mere konservativ type, og som sådan er det ikke fordi, at jeg ser specielt mange ting, der som sådan har brug for en hel ny revurdering, men snarer en effektivisering af hvad end det nu måtte være. En af de ting, der har brug for en effektivisering, er blandt andet Aalborg Ungebyråd, vi har nemlig siddet i et par år nu, uden de store tiltag, som har kunnet blive mærket af unge i Aalborg. Det vil ændre sig, i stor grad!

Vi skal lige have hånd i hanke med at få brugt den magt, vi er i besiddelse af, så vi faktisk får udrettet noget! Vi skal have gjort ungdomskulturen i Aalborg til noget større og mere dominerende!

Tak

Nikolai Shiraghai

Navn: Nikolai Shiraghai
Klasse: 8. klasse
Skole: Byplanvejens skole

Min mærkesag er “Åben Skole” Hvad er åben skole? 

Hej mit navn er Nikolai. Jeg går i 8 klasse på Byplanvejens Skole og sidder som formand i elevrådet. Jeg har siddet i Ungebyrådet sidste år og fik en masse god indflydelse – nu er det tid til runde to!

Min mærkesag er “Åben Skole”. Hvad er åben skole? Det skal jeg fortælle dig.
Åben skole er uden for klasseværelset og foregår i den rigtige verden. Det vil hjælpe til at styrke din faglig læring, fordi du kommer ud og oplever verden.
Hvorfor sidde og læse om den grønne verden i fysik og kemi, når man kan tage ud i byen se vindmøller, kraftværker. Snakke med folk der arbejder med det til hverdag. Det er meget bedre end at sidde syv timer i skolen og ikke have fået noget viden, fordi din hjerne er for træt. Det er en god måde at få opfrisket undervisningen. Det er godt for både fagligt svage og stærke elever.

Fordi at det er rigtigt!

Så vil du ud at opleve noget nyt, så stem på mig. Og så håber jeg, vi ses uden for klasseværelset!

Art Binqe

Navn: Art Binqe
Klasse: 1.G.
Skole: Aalborghus Gymnasium

Jeg vil gerne arbejde med at forbedre ungedemokratiet i Aalborg Kommune. Vi er allerede i Aalborg Kommune kommet langt med vores ungedemokrati, men jeg mener, at vi godt kan komme længere.

Mit navn er Art Binqe. Jeg er 16 år, og går i 1.G på Aalborghus Gymnasium. Jeg har siddet i Ungebyrådet i 2 år, hvor jeg begge år har været formand for skoleudvalget.

Jeg har i mine to år været med til b.la:
– fjerne besparelserne på ungdomsskolen.
– danne et forslag til en forbedring af seksualundervisningen.
– et katalog bestående af, hvordan vi unge ønsker, at folkeskolen skal se ud.

I år ønsker jeg primært at arbejde med 2 ting:

1. UU-vejledningen
Jeg mener, at vi godt kan forbedre den UU-vejledning, som skoleelever modtager i Aalborg Kommune. Jeg mener, at det er synd, at vi har mistet den individuelle samtale. Nu kommer UU-vejlederen og underviser klassen kollektivt, hvilket ikke alle elever får så meget ud af. Jeg ønsker et system, hvor alle elever har en obligatorisk samtale, så de kan få svar på alle deres spørgsmål.

2. Ungedemokrati
Jeg vil gerne arbejde med at forbedre ungedemokratiet i Aalborg Kommune. Vi er allerede i Aalborg Kommune kommet langt med vores ungedemokrati, men jeg mener, at vi godt kan komme længere. Vi kan b.la. styrke ungedemokratiet ved, at elevrådene og Ungebyrådet har et stærkere samarbejde, end de har i dag.
Jeg håber, at du deler samme holdninger som mig, og derfor giver din stemme til mig.

Jeg lover at arbejde for, at du bliver hørt som ung i Aalborg Kommune!

Leah Rose Fischer Freeman

Navn: Leah Rose Fischer Freeman
Klasse: 9. klasse
Skole: Mou skole

Jeg stiller op i håbet om at kunne være et slags talerør for udkantsområderne, som har en tendens til at blive overset.

Sidste år var mit første år i Aalborg Ungebyråd, og det er et år, jeg aldrig vil glemme. Det at vi som unge kan have en indflydelse på fremtiden af Aalborg, synes jeg er helt vildt fedt og noget, vi skal benytte så meget, som vi kan. Sidste år stillede jeg op bl.a med mærkesagen, at jeg ville have bedre offentlig transport til udkants Aalborg, og det ville jeg kæmpe videre med i år. Jeg stiller op i håbet om at kunne være et slags talerør for udkantsområderne, som har en tendens til at blive overset.

Ellen Lindberg Lassen

Navn: Ellen Lindberg Lassen
Klasse: 8. klasse
Skole: Skansevejens skole

I Ungebyrådet vil jeg sørge for, at man som ung bliver hørt. Det er nemlig vigtigt, at der er unge, der tør sige deres mening, når politikerne skal træffe beslutninger om fremtiden.

Mit navn er Ellen og jeg er 14 år gammel. Jeg går i 8. klasse på Skansevejens skole, hvor jeg også er elevrådsformand. Jeg sad i Ungebyrådet sidste år, og jeg har valgt at stille op igen. I Ungebyrådet vil jeg sørge for, at man som ung bliver hørt. Det er nemlig vigtigt, at der er unge, der tør sige deres mening, når politikerne skal træffe beslutninger om fremtiden.

Det er vigtigt for mig, at der er fokus på både det direkte og indirekte pres, der bliver lagt på unge, når de skal vælge uddannelse og i det hele taget i forhold til det perfekte liv. Unge oplever pres fra rigtig mange vinkler, blandt andet fra sociale medier og uddannelsessystemet.

Jeg var sidste år med til at forhindre besparelser på ungdomsskolen, og det vil jeg fortsætte med.
Alle mennesker skal passe på miljøet, og det er vigtigt, at børn lærer det, fra de er helt små. Derfor synes jeg, at det er et dårligt signal, at der ikke er bedre affaldssortering på skolerne. Det vil jeg være med til at lave om på.

Emma Nørgaard Bentsen

Navn: Emma Nørgaard Bentsen
Klasse: 8. klasse
Skole: Mou skole

Mere konkret vil jeg i Ungebyrådet arbejde for bedre offentlig transport i udkants Danmark, at der sker mere for unge uden for storbyerne. Jeg vil også gerne sætte større fokus på, at unge har en stemme og har ret til at bruge den.

Jeg vil gerne være med i Aalborg Ungebyråd, fordi jeg personligt mener, at bare fordi man er ung, betyder det ikke, at man ikke har en mening, som er værd at høre. Jeg mener, at vi bor i et fantastisk land med nogle voksne mennesker, som rent faktisk gerne vil høre vores mening om tingene, og det skal vi udnytte. Vi skal være glade for, at der er nogen, som vil lytte til os, men vi skal samtidig ikke tage det for givet, for der følger et kæmpe ansvar med det at have en holdning til tingene. Det er et ansvar, som jeg personligt gerne vil være med til at tage på mig og være med til at gøre vores land bare en lille smule bedre.

Mere konkret vil jeg i Ungebyrådet arbejde for bedre offentlig transport i udkants Danmark, at der sker mere for unge uden for storbyerne. Jeg vil også gerne sætte større fokus på, at unge har en stemme og har ret til at bruge den. Jeg vil gerne være med til at tage hånd om de ting, som gør vores land så fantastisk. Jeg vil samtidigt gerne være med til at lave om på de ting, som desværre ikke fungere i Danmark.

Jeg tror på, at tingene bliver bedre, hvis der bare er nogen, som lægger mærke til det og kæmper for, at de bliver lavet om.

Anas Amami

Navn: Anas Amami
Klasse: 7. klasse
Skole: Tornhøjskolen

Grunden til jeg stiller op er, fordi jeg synes, at skoledagene er lange.

Hej,
Mit navn er Anas. Jeg er 13 år og jeg går på Tornhøjskolen. Jeg har en lillebror. Jeg interesserer mig for gaming og jeg elsker at være sammen med min familie.
Grunden til jeg stiller op er, fordi jeg synes, at skoledagene er lange. For eksempel så er der mange, som har fri kl 15:05, og derfor lærer eleverne ikke meget, fordi de er så trætte, og derfor har de ikke lyst til at lave noget.

Jeg synes, det ville være bedre, hvis man havde færre timer, men flere lærere i timerne. Det er rigtig dejligt, når der er to lærere, for så kan man lettere få hjælp.

Jeg stiller op til Ungebyrådet, fordi jeg så endelig får en chance for at gøre en forskel. Hvis man vil ændre noget, skal man sørge for at gå derhen, hvor det er muligt at gøre en forskel. Ellers kan man ikke brokke sig.

Kathrine Halkjær Klindt

Navn: Kathrine Halkjær Klindt
Klasse: 8. klasse
Skole: Stolpedalskolen

Jeg har altid været interesseret i politik og samfundet generelt. For mig er det derfor naturligt at stille op til Ungebyrådet i Aalborg Kommune, hvor det for mig vil være spændende og udfordrende at kunne påvirke den by, vi bor i.

Mit navn er Kathrine Halkjær Klindt, jeg er 14 år og går i 8.C på Stolpedalsskolen.
Mine fritidsinteresser er klaver og fodbold. Jeg spiller fløj i Vejgaard Boldspilklub. Jeg er desuden valgt til elevrådet for min klasse, hvor jeg har fokus på gode vilkår for skolens børn.

Jeg har altid været interesseret i politik og samfundet generelt. For mig er det derfor naturligt at stille op til Ungebyrådet i Aalborg Kommune, hvor det for mig vil være spændende og udfordrende at kunne påvirke den by, vi bor i.

Mine mærkesager er som følger:

  • Grøn omstilling på skoler: Gode vaner som barn bliver til gode vaner som voksen. Derfor er det vigtigt, at alle børn får undervisning i klima og miljø og har mulighed for at sortere affald på skolerne.
  • Fysisk og psykisk trivsel: Fysisk og psykisk trivsel går hånd i hånd. Det er vigtigt, at der mulighed for sunde aktiviteter på alle årgange. Derudover skal skolens bygninger være i orden. Rengøring skal prioriteres.
  • Godt bymiljø for unge: Aalborg skal være en spændende og sikker by at færdes i som ung. Også teenager.
    Sikker skolevej: Der skal være cykelstier og sikre fortove omkring skolerne, så skolebørn kan cykle og gå trygt til og fra skole.

Alberte Eisenhardt

Navn: Alberte Eisenhardt
Klasse: 2.G.
Skole: Aalborg Katedralskole

Jeg vil kæmpe for os unge og for at vores stemmer bliver hørt, da vi er fremtiden for Aalborg.

Jeg hedder Alberte og går i 2.g på Aalborg Katedralskole. Jeg har siddet i Aalborg Ungebyråd i 2 år allerede og vil gerne fortsætte med at gøre Aalborg Kommune til et bedre sted at være. Jeg vil kæmpe for os unge og for at vores stemmer bliver hørt, da vi er fremtiden for Aalborg. Det er os unge, som kommer til at stå overfor de mange klimaudfordringer, og dem vil jeg kæmpe for at mindske så meget som muligt.

Sammen står vi stærkere!

Amalie Sofia Pajkes-Jensen

Navn: Amalie Sofia Pajkes-Jensen
Klasse: 2.G.
Skole: Aalborg Katedralskole

Jeg drømmer om en endnu mere demokratisk kommune, hvor de unge i endnu højere grad bliver hørt!

Jeg hedder Amalie Sofia og går i 2.g på Aalborg Katedralskole. Jeg har siddet i Ungebyrådet i nu 3 år og kunne godt tænke mig endnu et år. Jeg drømmer om en endnu mere demokratisk kommune, hvor de unge i endnu højere grad bliver hørt! Alt magt til de unge.

Dicte Dietrich Nørgaard

Navn: Dicte Dietrich Nørgaard
Klasse: 8. klasse
Skole: Gl. Hasseris skole

Forholdene er ikke så gode for at kunne hænge ud inde i byen. Derfor vil jeg gerne arbejde på bedre forhold for unge i Aalborg kommune.

Jeg bruger rigtig meget af min tid i byen, hvor jeg har skole og venner, men forholdene er ikke så gode for at kunne hænge ud inde i byen. Derfor vil jeg gerne arbejde på bedre forhold for unge i Aalborg kommune, såsom hænge ud steder, hvor vi må samles og høre musik, feste, hygge og have det sjovt, så det fungerer for alle. Jeg kunne også godt tænke mig, at der kom nogle flere muligheder for at kunne komme ind til byen, når man bor længere væk, for det kan være svært, når der ikke går så mange busser.

Samtidig synes jeg, der bør være bedre timer i skolerne. Når timerne bliver for langtrukne, er skoledagen for lang. Det er vigtigt, at vi får bevæget os og at der er variation i timerne. Så er det nemmere at komme igennem en hel skoledag.

Sofia Bach Mikkelsen

Navn: Sofia Bach Mikkelsen
Klasse: 8. klasse
Skole: Skansevejens skole

Jeg stiller op som kandidat, både fordi det giver mig noget at være en del af Ungebyrådets værdifulde fællesskab med andre unge fra kommunen, men også fordi jeg elsker at gøre en forskel for andre på områder, som virkelig betyder noget. F.eks. klima og mental sundhed blandt unge.

Hej. Mit navn er Sofia. Jeg er 14 år og går på Skansevejens skole i Nørresundby. Som person er jeg meget aktiv, så jeg prioriterer at bruge en del tid på bl.a. gymnastik, dans, svømning, klaver og venner. Jeg har også deltaget i min skoles elevråd og forskellige aktiviteter fra UngAalborg.
Hjemme har jeg 3 søskende, som har medvirket til, at jeg har lært at argumentere, løse problemer og gå på kompromis. Vigtige egenskaber i politik/ungebyrådet.
Jeg stiller op som kandidat, både fordi det giver mig noget at være en del af Ungebyrådets værdifulde fællesskab med andre unge fra kommunen, men også fordi jeg elsker at gøre en forskel for andre på områder, som virkelig betyder noget. F.eks. klima og mental sundhed blandt unge.
Fra min tid i Ungebyrådet i perioden 2019-2020 ved jeg, at der bliver lyttet til Ungebyrådet, og derfor er det et vigtigt sted at være med, hvis man høres og have indflydelse. Og det vil jeg, så jeg kan være med til at gøre Aalborg Kommune til et endnu bedre sted at være ung.

Amalie Riis Nielsen

Navn: Amalie Riis Nielsen
Klasse: 8. klasse
Skole: Herningvejens skole

Jeg kæmper for, at børn og unge kan bruge deres rettighed til at sige deres mening om tingene. Det er for mig vigtigt at være med i ungebyrådet, fordi jeg mener børn og unge skal have mulighed for at få indflydelse på deres liv.

Jeg kæmper for, at børn og unge kan bruge deres rettighed til at sige deres mening om tingene.

Det er for mig vigtigt at være med i ungebyrådet, fordi jeg mener børn og unge skal have mulighed for at få indflydelse på deres liv.
Jeg er selv aktiv i elevrådet på min skole og gør en aktiv indsats som formand for at optimere skolen for de enkelte børn, med fokus på læring og trivsel. Jeg kæmper for, at alle skal have lige vilkår, uanset om man er ung eller gammel, barn eller voksen. Samtidig bør man have de samme forudsætninger for at leve en tilfredsstillende og fyldestgørende tilværelse.

Sofie Højslet Faurby

Navn: Sofie Højslet Faurby
Klasse: 9. klasse
Skole: Nibe skole

Jeg synes, at det er vigtigt, at de unge har mindst én person at snakke med, om problemer skolen og andre ting.

Hej, jeg hedder Sofie og jeg vil gerne stille op til Aalborg ungebyråd. Grunden til at jeg gerne vil stille op til Aalborg Ungebyråd er, at jeg gerne vil gøre en forskel på de unges samfund her i Aalborg kommune. Jeg synes, at det er vigtigt, at de unge har mindst én person at snakke med, om problemer skolen og andre ting. Jeg kæmper også for, at unge i Aalborg bliver mere klimabevidste. Klimaet er et vigtigt emne, som vi alle bør tænke mere over.

Victor Brogaard Petersen

Navn: Victor Brogaard Petersen
Klasse: 2.G.
Skole: HHX, Turøgade

Min mærkesag i år er undervisning; for lige meget, hvor man kigger hen, så er der nogen, der ikke får det optimale ud af den.

Hej, mit navn er Victor og jeg er 17 år gammel. Til hverdag er jeg 2.G’er på hhx. Når jeg ikke er i skole, så bruger jeg bl.a. min fritid, som springgymnastik instruktør i min lokale klub.

Jeg har været med i Aalborg Ungebyråd i to valgperioder, og jeg går nu efter min tredje. I denne periode vil jeg også gå efter at blive formand.

Min mærkesag i år er undervisning; for lige meget, hvor man kigger hen, så er der nogen, der ikke får det optimale ud af den. Nogle gange er det de fagligt dygtige elever, der ender med at kede sig, fordi det er for nemt. Andre gange er det de fagligt svage, der ikke kan følge med, og dermed får ødelagt motivationen.

Jeg vil selvfølgelig give mig 110% i alle projekter, selvom undervisningen er min primære mærkesag.

Håber du vil stemme på mig!

Log ind på din stemmeseddel

Husk navnet på den du vil stemme på!

Du bliver sendt videre til valg-appen på https://apps.aalborgkommune.dk

Her skal du logge ind med dit UNI•Login, NemID eller CPR-nummer.

UngAalborg og Aalborg Kommune passer altid godt på dine data!

Når du sender din stemme, erstattes dit CPR-nummer med et vilkårligt ID som ikke på noget tidspunkt kædes sammen med dine persondata. Din stemme er derfor også absolut anonym og vil aldrig kunne spores tilbage til dig.