Navn: Lejla Huremovic
Klasse: 8. klasse
Skole: Herningsvejens skole

Jeg vil arbejde hårdt i Ungebyrådet for at sætte sport, musik og kultur højt på dagsorden. Jeg er klar over, hvor meget kunst betyder for unge i dag, og hvordan det forbinder alle mennesker uanset kultur eller andre baggrund.

Alle har ret til at udvikle deres egen identitet og trives godt – både fysisk og mentalt – i det demokratiske samfund.

Mit mål som kandidat i Aalborg Ungebyråd er at gøre en forskel for unges mentale og fysiske sundhed. God mental og fysisk sundhed er vital for at børn og unge trives socialt og fagligt, og det er hjørnestenen i at give alle mulighed for at udvikle sig. Jeg tror på, at trygge rammer, hvor man har mulighed for at være og udtrykke den, man er – både med hensyn til sin egen identitet og kultur.

Børn og unge skal kende deres egne rettigheder og respektere andres, er det vigtigt for mig, og derfor er jeg bl.a. også aktiv i min skoles UNICEF Rettighedsråd.

Jeg vil arbejde hårdt i Ungebyrådet for at sætte sport, musik og kultur højt på dagsorden. Jeg er klar over, hvor meget kunst betyder for unge i dag, og hvordan det forbinder alle mennesker uanset kultur eller andre baggrund. Jeg elsker selv sport og musik. Jeg er meget aktiv i min fritid og har spiller musik på talent niveau i flere år, derfor ved jeg af egen erfaring, hvor stor en forskel den kan gøre. Jeg synes, at alle skal have mulighed for at udtrykke sig gennem kunst, og at der skal være rigere mulighed for det.